Bonaire, een fantastische vakantiebestemming

Voor de kust van Venezuela vinden we het tropisch eilandje terug dat luistert naar de naam Bonaire. Voor de hoofdstad van dit eiland geldt dat ze luistert naar de naam Kralendijk. Samen met Aruba evenals Curaçao maakt ze deel uit van de zogenaamde ABC-eilanden. Er zijn verschillende interessante redenen die we kunnen aanhalen waarom het een aanrader kan zijn om een vakantie op Bonaire te overwegen. Denk hierbij niet alleen aan de paradijselijk aandoende stranden, maar zeker ook aan de prachtige baaien. Bovendien staat deze bestemming er tevens om bekend een absolute aanrader te zijn voor mensen die houden van duiken. Zou jij graag meer over dit land te weten willen komen? Dan kan de informatie op deze pagina daar beslist voor zorgen.

Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire

Je komt er eigenlijk vaak niet omheen om de hoofdstad te bezoeken van het (ei)land waar je op vakantie bent. Ook Bonaire vormt daar geen uitzondering op. De hoofdstad van dit eiland is het zogenaamde Kralendijk. Voor deze plaats geldt dat ze niet alleen ontzettend leuk, maar bovendien ook zeer sfeervol is. Je kan er niet alleen lekker uitgaan of genieten van een heerlijke maaltijd, daarnaast is dit ook één van de beste plaatsen van het eiland om te winkelen. In het centrum van de hoofdstad zijn nog tal van authentieke, bijzonder mooie panden terug te vinden. Wanneer er een cruiseschip aankomt in de haven verandert de stad haast meteen in een levendige marktplaats waar je de meest uiteenlopende souvenirs en andere zaken kan kopen. In ieder geval, wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Bonaire mag je de hoofdstad zeker niet vergeten te bezoeken.

Bezoek het prachtige Washington Slagbaai Nationaal Park

Er wordt in de praktijk ontzettend veel moeite gedaan om de natuur van Bonaire te beschermen. Dat heeft onder meer geresulteerd in het ontstaan van het Washington Slagbaai Nationaal Park. Het park bevindt zich in het uiterste noorden van het eiland en is elke dag te bezoeken van 08h00 tot 17h00. Je moet er wel rekening mee houden dat de toegang tot dit park vrij prijzig is.

Je betaalt op moment van schrijven dan ook zomaar even 25 dollar om er binnen te mogen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je deze bijdrage slechts één keer hoeft te betalen. Vervolgens mag je onbeperkt de rest van het jaar het park betreden. In het park zijn er heel wat activiteiten waar je aan kan deelnemen. Zo kan je er bijvoorbeeld:

  • Duiken;
  • Snorkelen;
  • Kajakken;
  • Vogels spotten;

Eén ding staat in ieder geval vast, een vakantie op Bonaire is allerminst compleet zonder dat je ervoor kiest om even een bezoek te brengen aan dit nationaal park.

Vergeet ook zeker de Salinas niet te bezoeken!

Tot slot spreekt het voor zich dat Bonaire eveneens bekend staat omwille van de aanwezigheid van de zogenaamde Salinas. Het gaat hierbij om de zoutmeren evenals zoutpannen die je aantreft in het noorden van het land. Na het toerisme geldt voor de zoutwinning dat ze kan worden bestempeld als de belangrijkste bron van inkomsten van het eiland. Elk jaar opnieuw wordt er op Bonaire dan ook zo’n slordige 700.000 ton gewonnen en vervolgens geëxporteerd. Voor de Salinas geldt dat ze er bekend om staan niet alleen een zeer mooi, maar bovendien ook een surrealistisch landschap te vormen binnen het Caraïbisch landschap. Alleen al omwille van deze reden mag je ze eigenlijk helemaal niet over het hoofd zien, integendeel. Ook een vakantie naar Aruba regel je eenvoudig via 27 Vakantiedagen.

Scroll naar boven